понеділок, 20 січня 2020 р.

Шоколадні мафіни

Шоколадні мафіни - покроковий рецепт

Інгредієнти: 

  • 200 г борошна;
  • 200 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 100 г в'яленої вишні;
  • 45 г вершкового масла;
  • 1 плитка чорного шоколаду;
  • 2 чайні ложки розпушувача (можна замінити 0,5 ч.л. соди);
  • 1 яйце.

Приготування покроково:



1. Шоколад і масло розтопити на водяній бані. 

2. Коли суміш трохи охолоне, додати яйце і молоко. Добре перемішати.

3. В окремій мисці з'єднати всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і добре перемішати.

4. У суху суміш додати рідкі інгредієнти і акуратно перемішати, підіймаючи суху суміш знизу миски. Не намагайтеся зробити масу однорідною, залиште невеликі грудочки, головне, щоб у тісті не було сухого борошна.

5. Додайте в'ялену вишню і ще раз перемішайте.

6. У форму для випікання мафінів або кексів розкладіть паперові формочки і наповніть їх тістом до краю. Мафін вийде пухким та високим, але не хвилюйтеся, тісто не втече.

7. Випікати 15-20 хвилин за температури 205°C. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.

Порада:

Замість вишні можна взяти цукати, журавлину, або будь-які свіжі або заморожені фрукти, які попередньо варто 5-10 хвилин проварити в каструльці з цукром і злити зайву рідину.

Відеоверсія рецепту:
Смачного!😘

Немає коментарів:

Дописати коментар