четвер, 16 січня 2020 р.

Салат "Цезар"

Трішки історії про салатик:

Мало хто знає, що батьківщина легендарного салату — Сполучені Штати Америки. А названий він на честь людини, яка придумала його класичний рецепт. Звали цього кулінара Цезар Кардіні. Винайдений ним салат з’явився на світ у 40-і роки ХХ століття, в День незалежності США. Точна дата відома тому, що в закладі, де працював кухар, тоді був наплив відвідувачів, і Кардіні довелося імпровізувати, аби пригостити всіх чимось смачним із продуктів, що залишилися в наявності.
salat-tsezar-5
Основні складові :
  • 2 невеликих курячих філе, трохи спецій для курки та шматочок вершкового масла;
  • великий пучок салату ромен;
  • 50 г пармезану;
  • 10 помідорів чері.
Для сухариків:
  • половинка білого багета (можна злегка зачерствілого);
  • сіль, перець за смаком;
  • 2 зубчики часнику;
  • трохи оливкової олії для смаження.
Соус цезар:
  • 2 сирих курячих яйця (знадобляться тільки жовтки);
  • 2 ч. л. вустерського соусу;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • сіль, перець за смаком.
Приготування покроково:
  1. Філе курки помити, просушити паперовим рушником. Приправити спеціями, посолити та поперчити.
  2. На сковороді нагріти трохи рослинної олії. Туди ж додати шматочок вершкового масла. Коли суміш добре нагріється, покласти на сковороду куряче м’ясо.
  3. Приготувати крутони, поки філе підрум’янюється. На іншій сковороді розігріти оливкову олію, на неї висипати дрібно порубаний часник. Коли він зарум’яниться, його потрібно прибрати зі сковороди й викласти на неї порізаний кубиками багет (можна взяти батон).
  4. Посолити, коли сухарики стануть хрусткими. Крутони можна приправити сушеними італійськими травами. Потім викласти на серветку й дати охолонути.
  5. Ромен добре промити під проточною водою. Покласти на паперовий рушник.
  6. Помідори помити. Кожен томат розрізати навпіл.
  7. Пармезан натерти на звичайній тертці.
  8. Зайнятися соусом. Прокип’ятити яйця протягом 1 хвилини. Витягти жовтки, це буде легше зробити, якщо перед варінням проколоти яйця з тупого боку.
  9. Жовтки змішати з лимонним соком, оливковою олією, вустерським соусом, сіллю та перцем. Злегка збити. Додати сіль і перець за смаком. Можна приправити пропущеним через прес часником. Поставити в холодильник.
  10. Зібрати салат. Велику салатницю натерти зсередини зубчиком часнику.
  11. На дно посуду викласти крупно нарізане листя салату.
  12. На нього — куряче філе. Його треба не тонко нарізати по діагоналі шматочками.
  13. Прикрасити салат помідорами чері, додати крутони.
  14. Полити цезар охолодженим соусом.
  15. Посипати салат тертим пармезаном і подати на стіл.
salat-tsezar-3

Смачного!💗

Немає коментарів:

Дописати коментар