Салат "Цезар"
Трішки історії про салатик:
Мало хто знає, що батьківщина легендарного салату — Сполучені Штати Америки. А названий він на честь людини, яка придумала його класичний рецепт. Звали цього кулінара Цезар Кардіні. Винайдений ним салат з’явився на світ у 40-і роки ХХ століття, в День незалежності США. Точна дата відома тому, що в закладі, де працював кухар, тоді був наплив відвідувачів, і Кардіні довелося імпровізувати, аби пригостити всіх чимось смачним із продуктів, що залишилися в наявності.

Основні складові :
- 2 невеликих курячих філе, трохи спецій для курки та шматочок вершкового масла;
- великий пучок салату ромен;
- 50 г пармезану;
- 10 помідорів чері.
Для сухариків:
- половинка білого багета (можна злегка зачерствілого);
- сіль, перець за смаком;
- 2 зубчики часнику;
- трохи оливкової олії для смаження.
Соус цезар:
- 2 сирих курячих яйця (знадобляться тільки жовтки);
- 2 ч. л. вустерського соусу;
- 2 ст. л. лимонного соку;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- сіль, перець за смаком.
Приготування покроково:
- Філе курки помити, просушити паперовим рушником. Приправити спеціями, посолити та поперчити.
- На сковороді нагріти трохи рослинної олії. Туди ж додати шматочок вершкового масла. Коли суміш добре нагріється, покласти на сковороду куряче м’ясо.
- Приготувати крутони, поки філе підрум’янюється. На іншій сковороді розігріти оливкову олію, на неї висипати дрібно порубаний часник. Коли він зарум’яниться, його потрібно прибрати зі сковороди й викласти на неї порізаний кубиками багет (можна взяти батон).
- Посолити, коли сухарики стануть хрусткими. Крутони можна приправити сушеними італійськими травами. Потім викласти на серветку й дати охолонути.
- Ромен добре промити під проточною водою. Покласти на паперовий рушник.
- Помідори помити. Кожен томат розрізати навпіл.
- Пармезан натерти на звичайній тертці.
- Зайнятися соусом. Прокип’ятити яйця протягом 1 хвилини. Витягти жовтки, це буде легше зробити, якщо перед варінням проколоти яйця з тупого боку.
- Жовтки змішати з лимонним соком, оливковою олією, вустерським соусом, сіллю та перцем. Злегка збити. Додати сіль і перець за смаком. Можна приправити пропущеним через прес часником. Поставити в холодильник.
- Зібрати салат. Велику салатницю натерти зсередини зубчиком часнику.
- На дно посуду викласти крупно нарізане листя салату.
- На нього — куряче філе. Його треба не тонко нарізати по діагоналі шматочками.
- Прикрасити салат помідорами чері, додати крутони.
- Полити цезар охолодженим соусом.
- Посипати салат тертим пармезаном і подати на стіл.

Смачного!💗
Немає коментарів:
Дописати коментар